Design een 3D-interieur

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Stap 10: Resultaat vastleggen
 3. Stap 9: Metadata toevoegen
 4. Stap 8: Kamer afbakenen
 5. Stap 7: Objecten importeren
 6. Stap 6: Deuren en vensters
 7. Stap 4: Muren tekenen
 8. Stap 5: Muren aanpassen
 9. Stap 3: Instellingen checken
 10. Stap 1: Opstarten
 11. Stap 2: Achtergrond importeren
Of je nu je kantoor compleet wilt restylen of het interieur van je woning, Sweet Home 3D is een uitstekend gratis pakket. Je wandelt in 3D door je design en met onze 10 stappen ben je meteen een stevig eind op weg.

Een kantoor inrichten voor de PCM-redactie lijkt ons wel een leuke uitdaging. Een saaie rechthoek mag het in elk geval niet worden: gimmicks als een gebogen muur en een deels hellend plafond zullen garant staan voor enige originaliteit. We vertrekken van een (digitale) blauwdruk: een vrij basale plattegrond van het kantoor. Hierop zullen we ons 3D-project enten. We gebruiken de tool Sweet Home 3D.

Ook al laat het programma zich dankzij Java rechtstreeks vanuit je browser opstarten, wij kiezen ervoor het te downloaden en te installeren: dat werkt altijd toch net iets betrouwbaarder en sneller. Aangezien het om een Java-applicatie gaat, maakt het besturingssysteem niet zoveel uit: Sweet Home 3D draait net zo lief op Windows als Mac OS X als Linux (wijzelf werken voor dit project met Windows 7 en de Consumer Preview van Windows 8). Heb je Java 5 of hoger op je systeem geïnstalleerd, dan werkt de link Launch Sweet Home 3D with Java Web Start. In het andere geval kies je voor de eigenlijke installer (inclusief Java).

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Workshop, Foto & grafisch

Tags: sweet home 3d