abonneren

Davideo Fotos

Natuurlijk kunt u uw vakantiefoto’s van Kenia laten afdrukken en in een album plakken, maar waarom zou u ze niet op een dvd zetten, compleet met menu, achtergrondmuziek en gesproken commentaar? Het kan met Fotos op DVD 2006 van Davideo.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Het programma werkt eenvoudig. U voegt foto’s toe aan een album en bepaalt welke overgangen er tussen de afbeeldingen komen. Eventueel voorziet u het geheel van muziek om vervolgens het zelf gegenereerde dvd-menu aan te passen. Dan brandt u het fotoalbum op dvd of (super)video-cd. Wilt u echter meer, dan zijn de mogelijkheden beperkt. Zo is de keuze uit overgangen tussen de afbeeldingen niet ruim. Weliswaar kunt u motion krijgen in afbeeldingen door pan-scan of soortgelijke effecten, maar
spectaculair wordt het niet. U kunt muziek plaatsen onder de afbeeldingen, maar de duur van de muziek er niet op afstemmen.

Het zelf gegenereerde dvd-menu is beperkt aanpasbaar. Van de geboden achtergronden is er niet één geanimeerd en zijn er maar een paar interessant. U kunt kleuren, helderheid, contrast en verzadiging aanpassen en eigen achtergronden toevoegen, maar videobeelden of muziek kunnen niet worden gebruikt in de menu’s. Ten slotte kunt u nog het lettertype van het menu aanpassen.

De indeling van de knoppen wordt bepaald door vier vastgestelde lay-outs. Daarnaast wordt er altijd een knop ‘Alles’ weergegeven die niet te verwijderen is. De vorm van de knoppen is aan te passen in een aantal vormen met een instelbare kleur en transparantie. Prettig is dat u de originele foto’s op de disk kunt meebranden.

Het encoderingsproces verloopt traag. Voor twee albums met in totaal zeventig foto’s en een duur van ruim zes minuten was zo’n tien minuten nodig. Gelukkig was de kwaliteit zeer goed.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • eenvoudig in gebruik
  • goede kwaliteit
  • beperkt in de mogelijkheden
 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: Foto's