Cam2PC Free

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
U hebt gigabytes aan foto's. Een verzameling waarin u ondertussen de weg volledig kwijt bent geraakt dankzij onlogische namen en wellicht nog onlogischere mappenstructuren. Klinkt dit bekend? Maak de boel weer op orde met Cam2PC.
4
Score
40
Score: 40
  • Pluspunten
  • Minpunten

Cam2pc Free is een gestripte versie van het betaalde Cam2pc. Het pakket is ontwikkeld om op een eenvoudige manier uw foto's van uw camera af te halen en op uw harde schijf op te slaan. Veel meer dan dat doet de freewareversie niet. De functionaliteit is niet veel groter dan de standaardmogelijkheden van de fotoverkenner in Windows Vista. Toch heeft het pakket enkele gereedschappen die in sommige gevallen bijzonder handig kunnen zijn. Zo kunt u met het pakket batchconversies uitvoeren op groepen foto's en daarbij de bestandsnaam, het bestandsformaat en de afmetingen in één keer aanpassen. Dit kan in sommige gevallen nogal wat tijd uitsparen. Verder is de functionaliteit beperkt. Het maken van albums en het uploaden van foto's naar het web is niet mogelijk met de freewareversie en u kunt met het pakket geen foto's aanpassen. Filters zitten er ook niet in.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • makkelijk in gebruik
  • handige batchconversies
  • beperkte functionaliteit
  • voor Vista gebruikers niet interessant
Ondanks zijn beperkte nut is Cam2PC Fee wel erg handig in gebruik, en snel. Als u geen Windows Vista gebruikt, maar Windows XP, kan dit pakket een mooie uitbreiding zijn om door uw collectie te snuffelen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: foto's