abonneren

Boxoft Photo Effect Maker

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Er bestaan tientallen programma's om uw foto's mee te verbeteren, van eenvoudig en gratis tot professioneel en duur. De meeste van die programma's doen ongeveer hetzelfde, namelijk foto's corrigeren en eventueel filters toepassen. Photo Effect Maker van Boxoft gaat net een stapje verder.

In de praktijk hebben veel beeldbewerkingsprogramma'xs, van duur tot gratis, dezelfde functies. De basisbewerkingen, zoals de foto wat lichter of wat donkerder maken, de kleurverzadiging aanpassen of het contrast verhogen of verlagen, kunnen ze allemaal. Een tweede mogelijkheid, die ook vrijwel elk programma wel heeft, is het toepassen van een zogenaamd filter. Daarmee zijn creatieve effecten te maken, zoals bijvoorbeeld het toevoegen van een canvasstructuur, zodat het een beetje lijkt alsof de foto een schilderij is.

De verschillen tussen programma's blijken vaak pas bij specialistisch werk, zoals het monteren van een deel van de ene foto in een andere foto. Dan blijkt dat de eenvoudige programma's dit niet meer kunnen of dat het zo ingewikkeld gaat dat u het maar beter niet kunt proberen. Het vereist bovendien toch wel de nodige kennis van zaken, en dat ontbreekt vaak bij mensen die slechts zo nu en dan een leuk grapje met een foto uithalen.

Boxoft, maker van diverse programma's voor foto- en videobewerking, speelt daar op in met een programma waarmee u op eenvoudige wijze net even wat meer kunt doen dan alleen die standaardbewerkingen, zonder dat het meteen een cursus van drie dagen vereist. Photo Effect Maker is een programma dat $ 27 kost en vier hoofdfuncties kent. Allereerst kunt u ook met dit programma de eerdergenoemde standaardbewerkingen uitvoeren, maar dan wel op heel beperkte wijze. Het programma heeft schuifjes voor helderheid, contrast en kleurverzadiging, drie schuifjes om de hoofdkleuren (rood, groen, blauw) per kleur aan te passen en u kunt een uitsnede maken en de foto roteren. De tweede hoofdfunctie is Effects, vergelijkbaar met filters in veel andere programma's. Daar zit een flink aantal speciale effecten bij die we niet zo vaak in andere programma's zien, zoals effecten met lichtbronnen. Bij een enkel effect ziet u zelfs een lamphouder in beeld verschijnen. Decoration geeft de mogelijkheid om zaken als lijsten, maskers, clip-art of tekst aan de foto toe te voegen.

De bijzonderste mogelijkheid is echter Montage, waarmee u op kinderlijk eenvoudige wijze uw foto kunt monteren in een flink aantal voorgedefinieerde sjablonen. Er zijn twee soorten sjablonen. Allereerst hebt u blendsjablonen, waarin de foto zacht overvloeit. Dit zijn meestal abstracte sjablonen. U kunt kiezen uit vier manieren van overvloeien, gebaseerd op kleurverschillen of helderheidverschillen. De collagesjablonen zijn tekeningen, met een uitsparing waarin uw foto past. Voorbeelden zijn een digitale camera (waarin uw foto dan op de lcd verschijnt) of een billboard in een landschap. U kunt uw foto vergroten, verkleinen en verdraaien om hem beter te laten passen, maar jammer genoeg kunt u hem niet schuintrekken om ook het perspectief in sommige tekeningen te volgen.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • zeer eenvoudig te leren
  • veel leuke filter-effecten
  • bijzondere beeldmontages
  • foto's niet in perspectief te plaatsen
  • geen mogelijkheden voor extra sjablonen
Boxoft Photo Effect Maker is een leuk programma, dat net even iets meer biedt dan veel andere beeldbewerkers. Vooral voor mensen die weinig kennis van beeldbewerking hebben, is het handig om snel toch een leuk effect aan een foto mee te geven.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: boxoft

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord