abonneren

Bibble Pro 4.7

Bibble Pro is een raw-converter die goed aan te passen is. U kunt het uitbreiden met plug-ins, maar de PerfectClear-functie kunt u beter uitzetten.

Bibble Pro kan uitgebreid worden aangepast aan persoonlijke eisen. Zo kunt u hem als batchconverter gebruiken, of juist voor individuele bestanden, kunt u werken met floating windows (losse vensters) of met docked windows (één venster met tabbladen) en kunt u vensters of onderdelen verbergen om op een klein scherm maximaal de ruimte te benutten.

Plugins


Bibble heeft een plug-in structuur zoals Photoshop, om de converter te kunnen uitbreiden qua functionaliteit. Standaard wordt NoiseNinja-ruisonderdrukking meegeleverd (om de uitgebreide functies te kunnen gebruiken moet u wel apart betalen en zich registreren) en kunnen lensfouten worden gecorrigeerd met de eveneens meegeleverde speciale BPTLens plug-in. Volgens Bibble werkt deze plug-in helemaal vooraan in het conversieproces, waardoor het theoretisch een betere kwaliteit zou opleveren dan wanneer dezelfde plug-in achteraf via Photoshop wordt toegepast.

Twee andere bijzonderheden in dit programma zijn Highlight Recovery (om uitgebeten witte gedeelten te redden) en Fill Light (om schaduwen op te helderen). Fill Light werkt goed, maar Highlight Recovery geeft op ons speciale testbestand lelijke roze hoge lichten, nog steeds zonder veel details. Ook bij een ander bestand met uitgebeten lichte plekken bakte deze functie er niet veel van.

Volautomatisch


Om zoveel mogelijk volautomatisch te werken, nam Bibble een licentie op PerfectClear van Athentech Technologies, waarmee beelden volautomatisch worden gecorrigeerd op helderheid, contrast en kleur. Het resultaat vinden wij echter meestal wat te veel van het goede; zeer verzadigde kleuren met een hoog contrast, maar met ook als gevolg dat schaduwen snel dichtlopen en details verliezen. Het resultaat ziet er meer uit alsof het uit een digitale compactcamera komt.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Plugins structuur
  • Aanpasbaar aan persoonlijke eisen.
  • Volautomatische functie werkt niet perfect
Bibble Pro is niet slecht. Het programma biedt leuke mogelijkheden door de plug-instructuur, maar die PerfectClear-functie kunt u beter uitzetten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: bibble

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord