abonneren

Artweaver

Wanneer de makers van ArtWeaver een commercieel product op de markt hadden gebracht zouden ze ongetwijfeld al voor de rechter zijn gesleept door Corel. De gebruikers-interface van ArtWeaver lijkt namelijk sprekend op die van eerdere edities van Painter. ArtWeaver is echter geen commercieel product, het is freeware.

Vergeet alles wat u ooit hebt gehoord over gegeven paarden; ArtWeaver is een klasseprogramma dat qua functionaliteit heel wat meer biedt dan OpenCanvas of Sketchbook Pro. ArtWeaver biedt een enorme collectie penselen en penseelvarianten die stuk voor stuk snel en soepel op elke beweging van de pen reageren. Natuurlijk ontbreken de hoogstandjes van Painter als het gaat om het nabootsen van natte media maar dat zal voor de meeste gebruikers geen probleem zijn.

Wie de software wil gebruiken om foto’s na te tekenen komt met ArtWeaver ook prima aan zijn trekken want het programma kent de nodige fraaie kloonpenselen. Daarnaast zijn er speciale pennetjes voor het nauwkeurig retoucheren van foto’s en biedt ArtWeaver een flink aantal filters. Nieuw is daarbij de plugin voor Lua-scripts, eenvoudige programmaatjes waarmee u allerlei leuke effecten kunt bereiken. Wanneer u de plugin downloadt krijgt u er al een aantal scripts bij om te gebruiken en vooral ook om te bestuderen. Met ArtWeaver én deze plugin gaat uw tekentablet beslist overuren maken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Veel functionaliteit
  • Enorme collectie penselen en penseelvarianten
  • Minder geschikt voor het nabootsen van vloeibare verf en andere natte media
Als u de gebruikersinterface van Corel kent kunt u met Artweaver meteen aan de slag. Voor een gratis product is dit een klasseprogramma dat meer biedt dan betaalde pakketten dan OpenCanvas of Sketchbook Pro.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: