abonneren

AOL Pictures

AOL (America Online) was jarenlang een internetprovider, maar het bedrijf heeft deze activiteiten van de hand gedaan om zich helemaal te kunnen richten op gratis webdiensten. De nieuwe fotodienst AOL Pictures heeft iets te bieden wat concurrenten zoals Yahoo! en Google nog niet nadoen: gratis onbeperkte opslag van foto's.

AOL gaat Nederland veroveren. Na Google en Yahoo! is AOL qua grootte de derde aanbieder van diensten zoals 2GB-webmail, instant messaging en een online adresboek en agenda. De zoekdienst wordt verzorgd door Google. Met de introductie van de Nederlandse portal gaat AOL ook van start met de fotodienst AOL Pictures (fotos.aol.nl). Hiermee kunt u onbeperkt foto’s opslaan in originele resolutie. Ook worden hulpmiddelen meegeleverd om fotoalbums te maken en foto’s te bewerken: u kunt contrast en kleuren aanpassen, rode ogen wegwerken of het formaat bijsnijden. Foto’s in een diashow bekijken en foto’s afdrukken kan eveneens. Op het moment van testen was de koppeling met de CeWe-afdrukdienst overigens nog niet klaar.
Bij het uploaden van foto’s hebt u twee mogelijkheden: u kunt losse foto’s uploaden of u kunt ze batchgewijs uploaden na installatie van een ActiveX-component. We probeerden het uit door een album met 173 foto’s aan te maken. Met drag-and-drop slepen we de foto’s vanaf het geheugenkaartje. Daarbij kunnen we kiezen uit standaard of snel. In het eerste geval blijven de foto’s in het originele formaat, klaar om af te drukken, bij de tweede keuze worden ze gereduceerd en daardoor makkelijker te delen. Het snel uploaden van de 173 kleine foto’s (omvang 9 MB) via een adsl-lijn neemt vier minuten in beslag, dus bij een grote collectie foto’s in hoge resolutie moet u wel even geduld hebben. U kunt eigen fotoalbums maken en geselecteerde foto’s exporteren naar uw publieke fotogalerie. U kunt er vervolgens labels aan toevoegen, net zoals bij Picasa mogelijk is. De bediening van AOL Pictures is simpel en overzichtelijk; er is goed nagedacht over de gebruikersinterface. Een ander pluspunt is dat de opslagruimte werkelijk onbeperkt is.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • onbeperkte opslagruimte
  • overzichtelijk en makkelijk in gebruik
  • afdrukdienst nog niet beschikbaar
AOL was tot nu toe erg op de Amerikaanse markt gericht en daardoor niet altijd interessant voor Nederlandse gebruikers. Met AOL Pictures maken ze een sterk debuut, want voorzover wij weten is er geen fotodienst die onbeperkte opslagruimte belooft en er ook nog eens erg overzichtelijk en gebruiksvriendelijk uitziet.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: Foto's, Aol

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord