abonneren

Adobe presenteert Photoshop CS6 beta

Vooruitlopend op de release in mei heeft Adobe een publieke bèta van Photoshop CS6 uitgebracht. Nieuw is de Mercury Graphics Engine, de uit Premiere Pro bekende krachtpatser die in Photoshop veel bewerkingen versnelt.

Nadat Adobe aankondigde een vaste releasecyclus in te stellen, was het geen verrassing meer dat er een nieuwe versie van de Creative Suite aan zit te komen. Met een aantal sneak peek-video’s heeft het bedrijf de hype al aardig opgeklopt. Vanaf vandaag kun je aan de slag met de gratis bètaversie van Photoshop CS6, die te downloaden is via Adobe Labs.

Voor Photoshop CS6 staan aardig wat vernieuwingen op stapel. De in CS5 geïntroduceerde Content Aware Fill, die zelf berekent hoe een achtergrond moet worden ingevuld, wordt uitgebreid tot Content Aware Move. Met die functie kun je objecten in een foto verplaatsen en direct de achtergebleven achtergrond in laten vullen. Daarnaast neemt Adobe de Mercury Graphics Engine ook op in Photoshop. Deze techniek die met Premiere Pro werd gelanceerd zorgt voor hardwareversnelling bij functies als Liquify, Puppet Warp en Crop. Ook de interface heeft een redesign gekregen. Gebruikers van Lightroom zullen het donkere thema herkennen, maar wie de voorkeur geeft aan de vertrouwde interface kan ook die nog instellen. Een volledige lijst van nieuwe functies is te vinden in de Installation & Feature Notes.

Via Adobe Labs kun je de bètaversie downloaden. Het gaat om een gratis te gebruiken versie van Photoshop CS6 Extended, waarvoor echter wel een Adobe ID-account benodigd is. Een releasedatum is nog niet officieel bekend gemaakt, maar uit een conference call van de CEO van Adobe blijkt dat het bedrijf zich richt op een lancering aan het eind van het tweede kwartaal, dat bij Adobe loopt tot eind mei.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Foto & grafisch

Tags: Photoshop Cs6

Nieuws headlines

Laatste reactie