abonneren

Adobe onthult Photoshop en Premiere Elements 12

Softwaregigant Adobe heeft nieuwe versies van Photoshop en Premiere Elements uitgebracht, de lager geprijsde foto- en videobewerkingsprogramma’s. Photoshop Elements 12 en Premiere Elements 12 kennen een aantal nieuwe functies die vooral gericht zijn op het gebruik van mobiele apparaten.

Zowel aan Photoshop als aan Premiere Elements 12 is de functie Mobile Albums toegevoegd. Deze werkt samen met Revel, Adobe’s cloud opslagdienst voor foto’s en video’s. Gebruikers van Elements 12 kunnen nu met gemak hun foto- en videoverzameling benaderen op iPhones en iPads. Foto’s en video’s die bewerkt worden in Revel synchroniseren bovendien automatisch met Photoshop en Premiere Elements en vice versa. Vanuit Mobile Albums kan media ook gedeeld worden naar online diensten als Facebook, YouTube en Twitter.

Adobe Photoshop Elements 12

Het bewerken van foto’s gaat sneller in Photoshop Elements 12, mede door Quick Frames, Effects en Textures. Dit zijn filters en aanpassingen die met één klik op de foto kunnen worden toegepast. Ook nieuw is de Content Aware Move-functie, waarmee bijvoorbeeld een persoon uit een groepsfoto op een andere plek gezet kan worden. De lege plek die deze persoon achterlaat, wordt automatisch opgevuld. Om de nieuwe functies beter onder de knie te krijgen, kent Photoshop Elements 12 de Guided Edits. Hiermee worden de nieuwe bewerkopties stap voor stap uitgelegd.

Adobe Premiere Elements 12

Het bewerken van video’s in Premiere Elements 12 moet nog gemakkelijker gaan dankzij Auto Smart Tone. Deze functie herkent welke bewerkingen de gebruiker vaak uitvoert en stelt deze vervolgens zelf voor. Ook in de nieuwe Premiere zijn schermfilters toegevoegd, de zogenaamde Looks.

Photoshop Elements 12 en Premiere Elements 12 zijn vanaf nu te koop voor Mac en Windows. De softwarepakketten kosten 98 euro per stuk, maar zijn voor 147,60 euro ook als bundel te koop. De mobiele applicatie Adobe Revel is gratis te downloaden voor iOS-apparaten. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Foto & grafisch

Tags: