abonneren

Adobe Lightroom 4 uitgebracht

Na het b├Ętatraject is vandaag de definitieve versie van Lightroom 4 uitgebracht. Grootste nieuwe verbetering is de ondersteuning voor videobestanden.

In januari bracht Adobe de bètaversie uit van Adobe Photoshop Lightroom 4, zoals het product voluit heet. De nieuwe ondersteuning voor fotoboeken en gps was in die versie al te vinden, maar de definitieve versie heeft nog meer in petto. Vooral de uitgebreide ondersteuning voor video kan handig zijn. Videobestanden kunnen nu ook (enigszins) bewerkt worden na het importeren. Je kunt videobestanden afspelen en bijsnijden, en losse frames opslaan.

Tegelijk met de nieuwe release blijkt Adobe een flinke prijsverlaging doorgevoerd te hebben. De verkoopprijs voor de volledige versie is in de Adobe Store € 130, waar versie 3 nog meer dan het dubbele kostte. Een upgrade vanaf Lightroom 1, 2 of 3 kost € 74.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Foto & grafisch

Tags: Lightroom

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord