abonneren

Adobe Flash is niet dood. Leve Flash 11.

Adobe komt met versie 11 van Flash. Flash 11 moet de in opkomst zijnde trend om Flash te weren doorbreken. Belangrijk vernieuwing is daartoe de introductie van hardwarematige versnelling van zowel 2D- al 3D-beelden.

Flash 11 volgt versie 10 op die stamt uit 2008. De nieuwe versie moet vooral applicatieontwikkelaars overtuigen dat Flash nog lang niet dood is. Dankzij de hardwarematige versnelling zouden de beelden van games met Flash net zo mooi moeten worden als bij games op Xbox360 of PS3.

Flash is nog steeds erg populair voor games. Adobe belooft dat de rendertijden wel duizend keer sneller zullen zijn ten opzichte van eerdere Flash-versies. Hierdoor kunnen er miljoenen geanimeerde objecten op het scherm worden getoond, terwijl er nog steeds een snelle frame rate van 50 fps gehaald wordt. Adobe gaat zelfs nog verder, door te stellen dat we games kunnen verwachten van console-kwaliteit zoals die op de Xbox 360 of PS3 maar dan in de browser. Op zijn zachtst gezegd een gedurfde uitspraak.

Adobe Air
Als de Flash-plugin op een systeem niet wordt ondersteund, kan een ontwikkelaar van flashtoepassing er een standalone applicatie van maken met de nieuwe versie van Adobe Air 3. dt Flash wordt bijvoorbeeld niet ondersteund op iOS-toestellen op de iPad en iPhone, ook de komende Internet Explorer 10 zal geen Flashondersteuning bieden.

Hoewel Flash steeds meer in ongenade lijkt te vallen, staat het nog steeds op 98% van de computers. De belangrijkste pijlers van Flash zijn nu games, geavanceerde online video’s en door data-gedreven applicaties. Toch blijft Adobe ook investeren in de ontwikkeling van HTML5, door velen gezien als het universele alternatief voor Flash bij webtoepassingen.

Via: Cnet

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Foto & grafisch

Tags: