abonneren

ACDSee Photo Editor 2008

ACD Systems richt zich met ACDSee Photo Editor 2008 op de thuisgebruiker die naast het aanpassen van zijn vakantiekiekjes ook graag wat creatiever aan de slag wil.

De werkwijze is in het pakket is gericht op het maken van een 'digitaal plakboek'. U selecteert een sjabloon van bijvoorbeeld een kalender, briefkaart of uitnodiging uit de meegeleverde bibliotheek en plakt daar uw eigen foto's in. Het pakket gebruikt daarbij een taakgerichte aanpak en ondersteunt die met uitgebreide stap-voor-stap uitleg.

Versie 2008 heeft zeer uitgebreide mogelijkheden om tekst te plaatsen. U kunt eenvoudig tekst op een pad plaatsen of in een vorm gieten. Deze paden en vormen kunt u zelf tekenen, of u kunt gebruik maken van de meer dan vierhonderd meegeleverde basisvormen. Naast bovengenoemde creatieve mogelijkheden van het pakket is het ook geschikt voor het traditionele bewerken en aanpassen van uw foto's. Een uitgebreide set filters en effecten zit standaard in het pakket en het interactief aanpassen van de curven voor kleurcomponenten, helderheid, contrast en andere fotoparameters is mogelijk. De previewmogelijkheden zijn uitstekend en in veel gevallen wordt een matrix van variaties getoond waarbij u eenvoudigweg het voorbeeld kiest wat u het mooiste vindt, waarna de ACDSee Photo Editor 2008 de aanpassingen toepast.

Nieuw in het pakket zijn de dynamische effecten. Deze effecten zijn niet-destructief, wat betekent dat ze de originele foto intact laten. U kunt hiermee eenvoudig de volgorde waarin effecten worden toegepast wijzigen en parameters net zolang veranderen – en weer terugveranderen - totdat het resultaat perfect is. En dat alles zonder dat de kwaliteit van de foto verloren gaat.

Natuurlijk heeft het pakket diverse automatische foto opknapknoppen voor onder meer het verwijderen van rode ogen en het aanpassen van helderheid en contrast. Ook biedt het pakket uitgebreide ondersteuning van vele RAW formaten.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • uitgebreide creatieve mogelijkheden
  • niet destructieve effecten
  • geen plug-ins mogelijk
Voor de beginnende foto creatievelingen is ACDSee Photo Editor 2008 een uitstekende en gebruiksvriendelijke keuze.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: Acdsee

Laatste reactie