Aan de slag met PaintShop Pro X6

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Installeren
  3. Scannen, of toch niet?
  4. Selecteren
  5. Perfectly Clear
  6. De moeite waard
Met PaintShop Pro X6 heeft Corel een betaalbare commerciële fotobewerker ontwikkeld die in vrijwel geen enkel opzicht meer onder doet voor het vele malen duurdere Photoshop van Adobe. Met onze tips en trucs haal je het maximale uit deze fotobewerkingssoftware!

Als je als Photoshopgebruiker niet echt gecharmeerd bent van het recentelijk door Adobe ingevoerde ‘huurmodel’, of als je gewoon geen vele honderden euro’s (meer) over hebt voor fotobewerkingssoftware, dan is het beslist de moeite waard om je eens te verdiepen in de nieuwste versie van Corel PaintShop Pro X6. In de Ultimate-uitvoering biedt dit pakket bovendien wat extraatjes, zoals filters en meer.

Eindelijk is deze populaire software – feitelijk de enige enigszins serieuze concurrent voor Photoshop – er nu ook in een 64-bits uitvoering. Tegelijk zijn er onder de motorkap ook heel veel optimaliseringen doorgevoerd. Het betekent dat er zo op het eerste gezicht niet heel veel verschil is met voorganger X5, maar schijn bedriegt. Het zijn vooral de veel snellere afhandeling van een scala aan bewerkingen en de mogelijkheid om te werken met zeer grote bestanden, heel veel bestanden tegelijk of een combinatie van beide. Dat is handig voor bijvoorbeeld het snel samenstellen van goede HDR-foto’s, of het werken met scans in zeer hoge resoluties.

Om oude filters en ook scannerdrivers toch nog te kunnen gebruiken, krijg je bij de nieuwe PSP eveneens een 32-bits versie. We hadden hier natuurlijk een uitgebreide review kunnen plaatsen over al het moois en wellicht ook minder moois, maar eigenlijk is gewoon aan de slag gaan een betere optie. Maak je dus op voor handige tips en trucs voor PSP X6!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Workshop, Foto & grafisch

Tags: Paintshop Pro