abonneren

3D Huis en Tuin

"Met passen en meten wordt de meeste tijd versleten." Een verschrikkelijke tegelwijsheid, maar er zit wel een kern van waarheid in - zeker bij het inrichten of bouwen van een huis. Daar zijn enorme kosten aan verbonden, dus dat moet in één keer goed gebeuren. Gelukkig zijn er interieur-ontwerppakketten – die hier bij helpen.
Vandaag kijken we naar 3D Huis en Tuin.

Na een foutmelding over een log-bestand onder Windows Vista wordt u gevraagd de cd in de cd-lade te stoppen om te kunnen starten. U krijgt dan een leeg scherm en kunt nu drie dingen doen. Bent u een ervaren gebruiker van het pakket, dan kunt u een nieuw document maken. Bent u dat niet, dan raden we u aan één van de tientallen sjablonen te gebruiken of om de wizard te starten. Als u toch start zonder wizard, trek dan gerust wat tijd uit om bekend te raken met 3D Huis en Tuin. Het programma kan veel, maar werkt niet intuïtief. Na twee uur programmaverkenning zijn wij er nog niet in geslaagd een fatsoenlijke tekening op het scherm te toveren. Er zitten veel knoppen op het scherm en meestal is het niet duidelijk wat u ermee kunt. De rechtermuisknop die handig zou zijn om een contextmenu te activeren, werkt niet.
De snelste manier om aan de slag te kunnen is de lessen op de dvd te bekijken en de ruim anderhalf uur uit te zitten. Als u daarna een sjabloon opent of de wizard start, hebt u de basiselementen snel onder de knie.

3D Huis en Tuin is prima geschikt om complete woningen met garage, zwembad, veranda's en tuin in te richten. U kunt alles zeer gedetailleerd instellen tot aan de elektriciteitkabels toe en aan objecten voor de inrichting is geen gebrek. Is het object niet naar wens, dan past u eenvoudig de kleuren en afmetingen aan, of u importeert eigen foto's. Uw droomkamer of huis kunt u probleemloos in 2D en 3D bekijken en exporteren als totaalplan of doorsnede voor de bouwmeester. Jammer is wel dat een aantal functies niet werkt. Daarvoor is de expert-versie nodig. Het gaat hier om hulpprogramma's als de raam- en deurontwerper, kostprijsberekening, Panorama 360 graden en de 2D grafiek-editor.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • veel mogelijkheden
  • compleet huis mee te bouwen
  • werkt niet intuïtief
  • langzame leercurve
  • geen rechtermuisknop functie
  • niet alle hulpprogramma's werken
3D Huis en Tuin kan in potentie veel, maar het komt er niet uit. Het is veel te lastig om onder de knie te krijgen en kost verschrikkelijk veel tijd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord