abonneren

101 Woonideeën versie 2 PRO

Overweldigend - dat was het eerste wat we dachten toen we 101 Woonideeën startten. Vier taakbalken en een kolom vol pijltjes en vraagtekens wekken de indruk dat u er een zware dobber aan zult hebben, maar dat valt mee.

Een wizard loodst u door de eerste fase, waarna een leeg blad verschijnt. Gelukkig spreken de verschillende taakbalken voor zich. De bovenste taakbalk geeft aan met welk onderdeel van uw ontwerp u bezig bent. Afhankelijk van die keuze passen de overige taakbalken zich aan. Maakt u een selectie, dan verschijnt de laatste taakbalk in beeld die bestaat uit verschillende tabbladen die allemaal betrekking hebben op het geselecteerde object.

Vrij snel bouwt u een tekening op. Muren, ramen en deuren plaatsen is kinderspel. Het aanpassen van maten, texturen en positionering wijst zichzelf. 101 Woonideeën versie 2 Pro biedt u veel professionele mogelijkheden voor elektriciteit, verwarmingsinstallaties en sanitair.
Met het inrichten van het huis ondervinden we meer problemen. Objecten selecteren en aanpassen in de goed gevulde en duidelijke objectenbibliotheek gaat nog eenvoudig. De problemen ontstaan bij het positioneren van de objecten in of op andere objecten. Zeker als de ruimte klein is, krijgen we dit niet goed voor elkaar.

Het programma biedt tal van mogelijkheden om anderen van uw ontwerp te laten genieten. Behalve dat u kunt exporteren naar Autocad, kunt u er ook avi-filmpjes van maken of het plaatsen op internet.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • overzichtelijk
  • uitgebreid
  • gebruiksvriendelijk
  • positioneren van objecten is lastig
Dit programma heeft alles om uw droomhuis op papier te zetten. Het is indrukwekkend, overzichtelijk en heeft een zeer uitgebreide catalogus. Het enige wat beter kan is de manier waarop objecten worden gepositioneerd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie