abonneren

Pap

De meeste zzp’ers en eenmanszaken gebruiken voor hun boekhouding gewoon Excel. Er zijn echter allerlei gratis alternatieven voorhanden waarmee je een bedrijfsadministratie kunt opzetten. Vandaag: Pap.
Score
80
  • Pluspunten
  • geschikt voor winkeliers
  • uitgebreid
  • Minpunten
  • lastige installatie

None

Pap is relatief ingewikkeld, maar vooral voor winkeliers een prima oplossing.

Het boekhoudprogramma Pap is bijzonder uitgebreid. Grafisch ziet het er niet erg indrukwekkend uit, maar dat wordt gecompenseerd door de vele mogelijkheden. Boekhouden is maar een van de onderdelen: het programma heeft ook de mogelijkheid abonnementen, projectadministratie, urenregistratie en klantgegevens bij te houden. Opvallend aan Pap zijn de speciale onderdelen die gericht zijn op kassaverkoop en administratie, wat Pap in het bijzonder geschikt maakt voor winkeliers. Zo kun je naast facturen ook bonnen van kassastations uitdraaien en is er een speciaal kassamenu onder het boekhoudoverzicht.

De basislicentie van Pap is gratis, wil je echter opschalen naar een multi-uservariant (en als winkelier is dat al gauw het geval), dan zul je een betaalde versie moeten aanschaffen. Ook is er een betaalde, online versie van Pap beschikbaar.

De installatie is even lastig. Je moet sowieso de serverinstallatie doen, ook wanneer je enkel een standalone installatie wilt uitvoeren. Bovendien is een vereiste dat ook Microsoft SQL Server is geïnstalleerd. Dat geeft ook wel een beetje aan hoe het programma is opgebouwd. Er wordt uitgegaan van een groot aantal transacties, waarbij de gebruiker de vele transacties laat wegschrijven op een server. De structuur van het programma is breder van opzet dan de andere boekhoudprogramma's. De boekhouding is een subdeel van het menu en ook zaken als voorraadbeheer en projectmanagement zijn los van elkaar te vinden. Een aardige, extra feature is dat het programma op verzoek een lokale backup van je gegevens maakt wanneer je het afsluit. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Financieel

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord