abonneren

Nibud Cashflow Manager 4

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Om uw financiën in één oogopslag inzichtelijk te maken, hoeft u niet meer met zelfgemaakte spreadsheets te werken. De nieuwe versie van Nibud Cashflow Manager belooft nog handiger te zijn dan zijn voorganger.

Het importeren van bankgegevens is in Cashflow Manager 4 nog even eenvoudig als voorheen. Het pakket lust csv-bestanden en legt in een stappenplan uit hoe u zo'n bestand van uw internetbankiersite kunt downloaden. Veel transacties worden al automatisch gerubriceerd, op basis van termen in de omschrijving, en als dat niet lukt kunt u zelf snel een rubriek kiezen. De kracht van Cashflow Manager zit hem in de bewerkingen die u kunt uitvoeren op alle transacties. Zoals in de vorige versie kunt u eenvoudig grafieken over al uw transacties genereren en budgetten opstellen.

Nieuw in versie 4 is het selectiepaneel. Aan de linkerkant van het scherm vindt u constant de mogelijkheid om te selecteren over welke periode u transacties en gegevens wilt bekijken. In het dagelijks gebruik is het geen optie die we vaak gebruiken, omdat we meestal toch met de meest recente gegevens werken (laatste maand of laatste jaar). Het is dus niet perse nodig om de optie altijd binnen handbereik te hebben, maar als u vaak met verschillende periodes werkt komt dit zeer gelegen.

Een handige toevoeging is de mogelijkheid om op basis van uw huidige uitgaven- en inkomstenpatroon te kijken hoe uw saldo zich zal ontwikkelen. Daarnaast is de ribbon-menustructuur uit Office 2007 overgenomen, wat er fris uitziet maar wel zorgt dat sommige opties op onverwachte plaatsen zijn weggestopt.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • handig selectiepaneel
  • nieuwe menustructuur
  • verder weinig nieuws
Cashflow Manager 4 is een handig programma om overzicht in uw financiën brengen. De nieuwe versie brengt echter weinig verbluffende nieuwe functies. Als u de vorige versie nog niet had is versie 4 een goede aanvulling op of vervanging voor uw huishoudboekje.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Financieel

Tags: Manager, cashflow