abonneren

Bokbiz

De meeste zzp’ers en eenmanszaken gebruiken voor hun boekhouding gewoon Excel. Er zijn echter allerlei gratis alternatieven voorhanden waarmee je een bedrijfsadministratie kunt opzetten. Vandaag: Bokbiz.
Score
70
  • Pluspunten
  • niet duur
  • eenvoudig
  • Minpunten
  • weinig functionaliteit

None

Bokbiz is niet moeilijk, maar je zult al snel meer modules willen gebruiken.

Ook online boekhouddienstverlener Bokbiz verdient zijn geld door extra modules aan te bieden. Daarnaast hebben ze de online dienst uitgerust met allerlei advertenties op de site. Die reclame wordt ook verwerkt op je facturen. Dat kun je dan voor € 1 per maand wel afkopen (€ 1 voor de websitereclame en nog € 1 voor de factuurreclame). Het is mogelijk om per administratie meerdere gebruikers toegang tot het systeem te geven, maar ook hier zul je een extra module van € 3,95 per maand aan moeten schaffen.

Bokbiz is erg eenvoudig in het gebruik, maar heeft zonder de extra modules weinig mogelijkheden. Veel meer dan debiteuren en crediteuren invoeren is niet mogelijk. Waarschijnlijk is Bokbiz het geschiktst voor zzp’ers met een niet al te ingewikkelde boekhouding. Vanuit één overzichtspagina overzie je alle opties. Veelal werk je met gestandaardiseerde lijsten die je met een druk op de knop bij kunt werken, waardoor je niet hoeft te stoppen met je handeling (bijvoorbeeld het aanmaken van een factuur). Er is een speciaal onderdeel waar je het verbruik van de auto kunt bijhouden. Ook het uitrekenen van de aangifte voor omzetbelasting is vrij eenvoudig uit het Bokbiz-systeem te halen. Zijn alle facturen ingevuld, dan hoef je die alleen maar uit te draaien en te gebruiken voor het aangiftebiljet. Een koppeling met de Belastingdienst kun je met het programma niet maken. Bij de inkomstenbelasting komt meer kijken, daar is geen gemakkelijke uitdraai voor mogelijk. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Financieel

Tags: bokbiz

Nieuws headlines

Laatste reactie