abonneren

Financieel

Verschillende technieken achter kassaloze supermarkten

Het was een wereldwijde primeur vorig jaar, toen Amazon een filmpje online zette van zijn kassaloze supermarkt. Niet lang daarna brachten in Nederland zowel Spar als Albert Heijn naar buiten dat ze ook met dergelijke systemen kwamen. Toch werkt het principe niet in elke supermarkt hetzelfde.

- Door Laura Jenny | 05/06/19 10:15

Is bitcoin een wildwestfenomeen?

De bitcoin is al maanden veelvuldig in het nieuws; wisselend positief en (vaker) negatief. De waarde van de cryptomunt fluctueert hevig, de concurrentie van andere munten als Litecoin neemt toe en overheden en toezichthouders proberen de bitcoin te reguleren. Is dat laatste ongewenst of is de bitcoin echt een wildwestfenomeen? PCM vraagt het de experts.

- Door Rens Blom | 18/07/18 09:29

Davilex viert 25-jarig jubileum

Davilex, de producent van administratieve software, bestaat 25 jaar. Davilex heeft zich in die 25 jaar gespecialiseerd in administratieve pakketten voor ondernemers, verenigingen en stichtingen.

- Door Ger Elskamp | 18/07/12 11:30

BizFusion

De meeste zzp’ers en eenmanszaken gebruiken voor hun boekhouding gewoon Excel. Er zijn echter allerlei gratis alternatieven voorhanden waarmee je een bedrijfsadministratie kunt opzetten. Vandaag: BizFusion.

- Door Redactie PCM | 13/04/12 13:53

Bokbiz

De meeste zzp’ers en eenmanszaken gebruiken voor hun boekhouding gewoon Excel. Er zijn echter allerlei gratis alternatieven voorhanden waarmee je een bedrijfsadministratie kunt opzetten. Vandaag: Bokbiz.

- Door Redactie PCM | 10/04/12 09:43

Gnucash

De meeste zzp’ers en eenmanszaken gebruiken voor hun boekhouding gewoon Excel. Er zijn echter allerlei gratis alternatieven voorhanden waarmee je een bedrijfsadministratie kunt opzetten. Vandaag: Gnucash.

- Door Redactie PCM | 05/04/12 10:34

Pap

De meeste zzp’ers en eenmanszaken gebruiken voor hun boekhouding gewoon Excel. Er zijn echter allerlei gratis alternatieven voorhanden waarmee je een bedrijfsadministratie kunt opzetten. Vandaag: Pap.

- Door Redactie PCM | 02/04/12 10:46

Speedbalance

De meeste zzp’ers en eenmanszaken gebruiken voor hun boekhouding gewoon Excel. Er zijn echter allerlei gratis alternatieven voorhanden waarmee je een bedrijfsadministratie kunt opzetten. Vandaag: Speedbalance.

- Door Redactie PCM | 21/03/12 10:35

Nibud Cashflow Manager 4

Om uw financiën in één oogopslag inzichtelijk te maken, hoeft u niet meer met zelfgemaakte spreadsheets te werken. De nieuwe versie van Nibud Cashflow Manager belooft nog handiger te zijn dan zijn voorganger.

- Door Abram Wagenaar | 27/01/11 11:48