Waarom mobieltjes nu meer bescherming nodig hebben dan vroeger

Telefoonreparateurs beleven gouden tijden en hopen vooral dat jij je toestel niet beschermt tegen een val of ander ongelukje. Maar lijkt het nu zo of worden toestellen steeds kwetsbaarder? Jazeker, en dit zijn de drie belangrijkste redenen…

 

1. Luxere materialen

Waren behuizingen in het verleden vooral van plastic en soms van metaal, tegenwoordig zien we steeds vaker glas, hout, leer of bamboe. Een val levert in het gunstige geval een onaangename kras of lelijke deuk op. Voor tal van typen en merken kun tegenwoordig je een transparant case aanschaffen, zoals bijvoorbeeld een LG Magna hoesje. De luxe behuizing blijft zo zichtbaar maar is tegelijkertijd veel minder gevoelig voor averij.

2. Displays worden groter

Inmiddels is een display van 5 inch normaal. In 2012 was 4 inch al groot en acht jaar geleden was 3 inch normaal. Tegelijkertijd proberen de fabrikanten de rand zo dun mogelijk te maken de oppervlakte aan de voorzijde van je toestel zo efficiënt mogelijk wordt benut. En door in plaats van een los glas dit te verlijmen met het display lijkt het alsof de letters er bovenop liggen. Het zijn allemaal zaken die een smartphone mooier maar tegelijkertijd ook kwetsbaarder maken want bij een val komt de klap veel harder aan. Dat alleen al is een reden om bijvoorbeeld een hoesje voor je LG Spirit aan te schaffen.

3. Toestellen worden dunner

Misschien kun je nog herinneren hoe dik je eerste smartphone was. Om je geheugen op te frissen: de legendarische Nokia 6210 was 1,5 centimeter dik. De nieuwste smartphones zitten op dit moment onder de 5 mm en zijn ook een stuk lichter. Dat is handig als je een selfie stick wilt gebruiken maar het zorgt er ook voor dat je zo’n toestel veel makkelijker buigt, bijvoorbeeld in je broekzak. En omdat het toestel zo dun is, heb je minder grip waardoor deze makkelijker uit je handen glipt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten