abonneren

In 3 stappen het ideale smartphonehoesje

Met het juiste hoesje gaat je dure smartphone langer mee en verminder je de kans op schade bij valpartijen. Maar hoe kies je nu de beste bescherming voor je telefoon? We helpen je in drie stappen op weg…

 

Stap 1 - Breng jezelf in kaart

Feitelijk is het type hoesje van twee factoren afhankelijk: welk type mens je bent en hoe je je telefoon bij je draagt. Iemand die veel beweegt en buiten werkt gebruikt een smartphone immers op een andere manier dan wie een kantoorbaan heeft. En neemt zijn of haar mobiele telefoon ook op een andere manier mee. Ben je bijvoorbeeld een broekzaktype? Dan is zacht of loszittend hoesje misschien niet de beste keus en ben je eerder geneigd zijn om voor een hardcase of TPU-hoesje te gaan. Bewaar je telefoon in binnenzak of tas, dan ligt een portemonneehoesje of flipcover waarschijnlijk meer voor de hand.

Stap 2 - Zoek en schrap

Heb je niet eerder een hoesje gekocht? Dan zul je je waarschijnlijk verbazen over het enorme aanbod. Het telefoonhoesje dat perfect bij je past zit hier ergens tussen en afhankelijk waar je op bent uitgekomen bij de eerste stap zul je al snel je selectie kunnen beperken tot zo’n vijf of zes modellen.

Tip: voeg de hoesjes die je het meest aanspreken toe aan je winkelmandje om een soort voorselectie te maken. Verwijder tijdens het verfijnen vervolgens de hoesjes die bij nader inzien toch niet aan je wensen voldoen. Bij de betere hoesjeswinkel zijn tal van reviews te vinden van andere gebruikers waar vaak goed uit is op te maken of een bepaald hoesje goed past én hoe het in de praktijk scoort.

Stap 3 - Kies en probeer

Wie online een hoesje online koopt, profiteert van de regels die gelden voor kopen op afstand. Hierdoor heb je 14 dagen bedenktijd en kun je zonder verplichtingen een hoesje thuis testen. Zeker wanneer je twijfelt en liever eerst even een hoesje wilt voelen en passen, is dat een prettige gedachte. Maak hier dan ook zeker gebruik van want met een hoesje wil je – net als met je toestel – het liefst jaren vooruit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Expert, Smartphones

Tags: bescherming smartphone, smartphone hoesjes, smartphone hoesje kopen, smartphonehoesjes.nl korting, beste bescherming voor smartphone