Support voor jaargang-dvd's

Hier vindt u de antwoorden op de meestgestelde vragen omtrent de jaargang-DVD en de Windows 10 Encyclopedie.

De DVD start niet automatisch in Windows, wat kan ik doen?

Op sommige computers start het programma om de inhoud van de DVD te bekijken niet automatisch. Ga na het plaatsen van de DVD naar de Windows Verkenner, en blader naar het DVD-station. Als u de inhoud van het DVD-station ziet, dubbelklikt u op het bestand archief.exe om de interface te starten. Het programma werkt alleen onder Windows.


Welke software heb ik nodig om de PDF's te bekijken?

In principe kunt u elke PDF-reader gebruiken voor het bekijken van de losse PDF's. Om de zoekfunctie te gebruiken, moet u echter Adobe Reader gebruiken. De DVD maakt gebruik van een speciale indexering voor DVD's in de vorm van een PDX-bestand. Dit type bestand kunt u alleen openen met Adobe Reader.


De zoekfunctie op de DVD werkt bij mij niet, hoe kan ik dit oplossen?

Adobe Reader is nodig voor het openen van de zoekfunctie. Op sommige systemen komt het soms voor dat het scherm van Adobe Reader full-screen opent, waardoor de zoekfunctie van Adobe Reader achter het hoofscherm verdwijnt.

Op de taakbalk van Windows ziet u bij het Adobe-pictogram - als u er met uw muis overheen zweeft - twee Adobe-pictogrammen. Een van de algemene interface en een tweede van het zoekdeel. Klik op het pictogram van het zoekdeel om deze op de voorgrond te laten verschijnen.


De DVD werkt traag, waardoor ik lang moet wachten voordat er iets gebeurd.

Vanwege de grootte van de PDF-bestanden kan het soms enige tijd duren voordat een PDF-bestand op het scherm verschijnt. Dat kan voorkomen op iets langzamere computers of DVD-stations met een lagere snelheid. U kunt er ook voor kiezen om het gewenste PDF-bestand naar de harde schijf te kopiëren en op die manier het bestand te openen. De PDF-bestanden vindt u in de map PDF op de DVD.


Kan ik de DVD ook onder Mac OSX of Linux bekijken?

De interface zelf werkt alleen onder Windows XP, 7, 8 en 10. De inhoud van de DVD zelf kunt u echter op ieder besturingssysteem bekijken. De PDF-bestanden vindt u in dit geval dan in de map \PDF vanaf de hoofdmap op de DVD. Het bestand dat nodig is voor het zoeken door de index (*.PDX) vindt u vervolgens weer in de subfolder van de titel van het magazine. Dat bestand kunt u alleen openen met Adobe Reader 8 of hoger.
 

Als ik op de knop 'Zoeken' klik, krijg ik de melding 'Error 1004 - An error occured: The operating system denied access to the specified file'. Wat moet ik doen?

Op sommige computers kan het voorkomen dat Adobe Reader niet gevonden kan worden vanuit de interface van de DVD omdat de software in sommige gevallen niet goed is geregistreerd. De oplossing is om de installatieprocedure van Abobe Reader (opnieuw) uit te voeren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Ebooks

Tags: jaargang