Send to Kindle ook voor Android

Amazon blijft Kindle-gebruikers voorzien van features die lezen makkelijker maken. De Android-app is met een update voorzien van Send to Kindle, zodat je documenten vanaf je pc direct naar je Android-tablet of -smartphone kunt sturen.

In januari werd Send to Kindle voor het eerst geïntroduceerd. De gratis Windows-software voegt een optie toe aan contextmenu’s in de Verkenner waarmee je willekeurige documenten naar je Kindle-ereader kunt sturen. Ook voor printerondersteuning wordt gezorgd, zodat je vanuit iedere applicatie een printje als pdf naar de Kindle kunt sturen.

De iOS-app van Kindle kon al overweg met Send to Kindle, maar nu is eindelijk ook de Androidversie voorzien van een update. Je Android-tablet kan nu dus makkelijk documenten vanaf je pc ontvangen. Daarnaast is een grote hoeveelheid geïllustreerde content nu ook beschikbaar voor de Android-app. Onder de motorkap heeft Amazon hiervoor ondersteuning toegevoegd voor KF8. Dit bestandsformaat is begin dit jaar uitgebracht door Amazon en laat uitgevers complexere boeken publiceren op het Kindle-platform.

Bron: Engadget

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Ebookreaders

Tags: amazon, kindle