abonneren

PocketBook 611

Wie voorspelde dat de tablet de e-reader van de markt zou doen verdwijnen, had het bij het verkeerde eind. Door een combinatie van prijsdalingen en betere producten hebben e-readers vooralsnog een plaats voor zichzelf weten te veroveren.

None

6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • vlotte laad- en bladertijden
  • veel functies
  • ondersteunt veel bestandsformaten
  • Minpunten
  • ouderwetse bediening
  • prijzig

De PocketBook 611 is een onopvallende, grijze e-reader die stiekem toch heel wat in zijn mars heeft. Dat is ook in de prijs terug te zien, want het is de op een na duurste reader in deze test. Daardoor beschikt hij wel over een relatief snelle processor, wat zich vertaalt naar behoorlijk vlotte laad- en bladertijden. De PocketBook 611 heeft 2 GB ingebouwd geheugen. In ons testexemplaar is daar ongeveer de helft nog van beschikbaar, vooral omdat er al een groot aantal rechtenvrije titels op de reader is geïnstalleerd in een groot aantal talen.
De bediening van de PocketBook 611 wijkt iets af van wat we gewend zijn; veel functies zijn pas op te roepen na het langer indrukken van de centrale OK-knop. Ook wordt de Terug-knop veelvuldig gebruikt. Wie dat eenmaal onder de knie heeft, vindt snel de weg in dit apparaatje. Naast een rubriek Boeken treffen we onder andere Nieuws, Foto, Notitie en Applicaties in het hoofdscherm aan. De Notities-functie is wat omslachtig, een tablet met touchfunctie doet dat toch handiger. Onder de applicaties treffen we een browser, een rekenmachine, een klok, een nieuwsprogramma en spelletjes: schaken, snake, sudoku en een patiencespelletje genaamd Klondike.
De PocketBook 611 biedt dus veel functies. Daarnaast is het e-inkscherm prima: het reageert snel en tussen de beschikbare lettertypes zitten prettige leesbare exemplaren. Bovendien ondersteunt deze reader erg veel bestandsformaten, waarbij alleen Amazons Mobipocket schittert door afwezigheid. Al met al is de 611 een prettige e-reader, maar de wat ouderwetse bediening in combinatie met de stevige prijs zorgt ervoor dat we hem niet bovenaan de lijst zouden zetten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Ebookreaders

Tags: e-readerse, ebookreaders, Books