Media Markt gaat Kindles verkopen

De Media Markt gaat vanaf deze week ook Kindle-e-readers verkopen. De e-readers, die origineel van Amazon afkomstig zijn, waren tot nu toe nog steeds niet in Nederland verkrijgbaar.
Media Markt wordt daarmee de eerste verkoper van de e-readers. Amazon gaat met een firmware-update zorgen dat de readers in het Nederlands te gebruiken zijn. Die moet zowel over the air als via de website beschikbaar komen.

Boeken

De verkoop van de Kindle-e-readers volgt op de beslissing van Amazon om ook e-boeken in Nederland te gaan verkopen. Het bedrijf kondige vorige maand aan daarmee te beginnen. Er zijn ruim 700,000 boeken te koop in de app-winkel van Amazon, waaronder inmiddels 20,000 Nederlandstalige.

Overeenkomst

Amazon heeft een exclusieve overeenkomst afgesloten met Media Markt voor het verkopen van de e-readers. Het gaat voorlopig alleen om de e-readers van het bedrijf (de Kindle 6, Voyage en Paperwhite). De tablets van Amazon, zoals de Kindle Fire, zijn voorlopig nog niet te koop.

Prijzen

De Kindle Voyage gaat bij Media Markt 189 euro kosten, en de Kindle Paperwhite 129. Ook is de Kindle 6 te koop, die kost slechts 79 euro.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Ebookreaders

Tags: amazon, kindle, media markt