abonneren

Kobo presenteert Touch ereader

Het van oorsprong Canadese Kobo heeft in Amsterdam zijn Kobo Touch ereader gepresenteerd. Met Nederlandse content en een partnership met Libris wil het bedrijf ook in ons land voet aan de grond krijgen.

Denkend aan een ereader met e-ink display zal meestal de Kindle van Amazon je als eerste te binnen schieten. Kobo doet met de Touch een serieuze aanval op Amazon, en heeft in Nederland de voorsprong dat er een samenwerking met Libris is opgezet. Het apparaat is te koop bij diverse webwinkels, maar ook bij Libris zelf. De prijs is bijzonder vriendelijk te noemen: € 129.

De Kobo Touch heeft een 6 inch-scherm en 2 GB geheugen, wat met een sd-kaartje kan worden uitgebreid. Een draadloze verbinding is er in de vorm van een wifi n-antenne. Een groot pluspunt van Kobo's ereaderaanbod is de ondersteuning van meerdere ebookformaten, waaronder ePub. Daarnaast kunnen bij Kobo gekochte boeken ook gelezen worden op iOS en Android met de bijbehorende apps, en zelfs geëxporteerd worden naar andere (drm-beveiligde) formaten.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Ebookreaders

Tags: Ereader, Kobo, Touch