abonneren

Kobo komt met nieuwe e-readers en tablets

Het Canadese Kobo heeft een drietal nieuwe tabletreaders aangekondigd, en één nieuwe traditionele e-reader. Alle modellen komen ook in de Nederlandse winkel terecht.

Wie graag buiten in zonlicht leest, kan zich vergapen aan de Kobo Aura. Vermoedelijk was de recentelijk geïntroduceerde 7-inch Kobo Aura HD een zodanig groot succes dat Kobo besloten heeft ook een model in de gangbare 6-inch schermdiagonaal uit te brengen. De Kobo Aura maakt geen gebruik van infrarood voor vingerregistratie, maar van een capacitief scherm. Het e-inkscherm ligt dan ook niet langer verzonken in het toestel, maar de gehele voorkant is één glad vlak. Net als in de Kobo Glo is er achtergrondverlichting geïntegreerd, zodat je ook bij weinig tot geen omgevingslicht kunt lezen. De Kobo Aura gaat € 150 kosten.

Op tabletvlak komen er zelfs drie nieuwe modellen. De goedkoopste is de Kobo Arc 7, opvolger van de huidige Kobo Arc. Deze 7-inch tablet krijgt een resolutie van 1024x600, een quadcore 1,2 GHz-processor en kost € 150. De Kobo Arc 7HD verhoogt de schermresolutie naar 1920x1200 pixels en verhoogt de kloksnelheid tot 1,7 GHz. Voor het 16GB-model betaal je vijftig euro meer, € 200 dus. Het 32GB-model kost € 250. Vind je een 7-inch scherm te beperkt, dan kun je met de Kobo Arc 10HD nog een stapje hoger. Dit 10-inch model heeft een schermresolutie van maar liefst 2560x1600 pixels en de Tegra 3-processor is ingeruild voor een 1,8 GHz Tegra 4. De prijs is er dan ook naar: met € 349 is dit geen goedkope e-reader.

Alle tablets draaien op Android 4.2.2, met daar bovenop Kobo's eigen interface. Een speciale knop schakelt de tablets in Reading Mode, waarin notificaties worden tegengehouden en de verlichting wordt aangepast. Dit zou rustiger voor de ogen moeten zijn en de accuduur aanzienlijk verlangen; Kobo spreekt zelfs over dagen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Ebookreaders

Tags: Ebooks, Kobo, ebookreaders