abonneren

Kobo Arc

Kobo maakt e-readers, maar heeft nu ook een Androidtablet op de markt gezet. De Kobo Arc mikt op mensen die vooral digitale boeken willen lezen, maar tablet-functies missen op een e-reader.

De Arc is net iets kleiner dan de Nexus 7 en heeft een scherm met opstaande rand. Tegen beschadigingen, aldus Kobo, maar het voelt minder comfortabel aan. De behuizing is van hoogwaardig plastic met een mat-zwarte finish, aan de onderzijde zitten twee speakers en aan de bovenzijde een camera met een flits. De achterzijde is gemaakt zacht materiaal met een ruitmotief.

Het 7-inch scherm met 1280x800-resolutie heeft een grote, prettige kijkhoek. Kobo heeft nauwelijks gesleuteld aan Android 4.0, afgezien van het homescreen. Hier vinden we ‘tapestries’, bundels van content en apps rondom een bepaald thema (bijvoorbeeld Entertainment en Communicatie). Je kunt zelf tapestries aanmaken en deze vullen met boeken, video’s en webpagina’s. In ontdekbalken krijg je suggesties voor content, zoals boeken in de Kobo Store. Deze bevat overigens een uitgebreide selectie aan Nederlandstalige en Engelstalige boeken. Een leuk detail is Kobo Pulse, waarmee je een scherm kunt oproepen met leesstatistieken en opmerkingen van medelezers. Zo kun je in discussie gaan over passages in het boek.

Vergeleken met een e-reader heeft een tablet nadelen: het lcd-scherm is te flauw in zonlicht, en de accuduur wordt gemeten in uren in plaats van dagen. Dat geldt ook voor de Kobo Arc, hoewel de lettertypen zijn aangepast voor haarscherpe weergave. Voordeel van de Arc is weer, dat je kan winkelen in de Google Play Store.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Review, Ebookreaders

Tags: ebookreaders