abonneren

Icidu BeBook Pure

Wie voorspelde dat de tablet de e-reader van de markt zou doen verdwijnen, had het bij het verkeerde eind. Door een combinatie van prijsdalingen en betere producten hebben e-readers vooralsnog een plaats voor zichzelf weten te veroveren.

None

6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • slank model
  • prettig leesbaar
  • flinke opslagruimte
  • Minpunten

Icidu nam onlangs het Nederlandse BeBook over en de Pure is het eerste product dat onder de nieuwe naam wordt uitgebracht. Deze reader is gehuld in een rubberachtig plastic dat doet denken aan luxe Lenovo Thinkpad-notebooks. Door de sterk afgeronde lijnen oogt de Pure een beetje als speelgoed, maar de zwarte kleur van ons exemplaar is dan weer erg serieus. BeBook claimt met een dikte van 8,5 millimeter de dunste e-reader te hebben, maar dat is wat optimistisch gemeten – zo groot is het verschil niet met bijvoorbeeld de Sony PRS-T2 of de Icarus Pocket. Door de dun aflopende randen oogt de Pure wel dunner, en eerlijk is eerlijk: dik is hij op geen enkel punt.
De BeBook Pure heeft net als alle andere modellen in deze test een e-inkscherm met 600x800 pixels, goed voor een resolutie van 167 pixels per inch bij een diagonaal van 6 inch. Het scherm oogt iets fletser dan dat van de andere modellen in de test, maar het standaardlettertype is wel erg prettig om te lezen. Gelukkig maar, want je hebt geen keuze om een ander lettertype in te stellen. Net als de Icarus Pocket heeft de BeBook Pure 4 GB opslagruimte, die kan worden uitgebreid met een micro-sd-geheugenkaartje. Het merendeel van de opslagruimte is direct beschikbaar, dus voorlopig kun je vooruit met de ingebouwde opslag.
De BeBook Pure gebruikt naar verluidt een wat langzamere processor dan diverse concurrenten, maar in de praktijk merk je dat niet echt. Bladeren gaat vlotjes en ook het inladen van een boek duurt niet bijzonder lang. Het aantal ondersteunde bestandsformaten is iets beperkter dan van de uitgebreidste modellen in de test, maar de voornaamste werken gewoon. Net als bij alle andere modellen worden van de met drm-beveiligde bestandstypen alleen ePub en pdf ondersteund. Onbeveiligde mobi(pocket)-bestanden kan de Pure echter wel lezen, dus rechtenvrije titels van Amazon moet je met de Pure kunnen lezen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Ebookreaders

Tags: Ebooks, E-readers, ebookreaders