abonneren

Icarus Pocket

Wie voorspelde dat de tablet de e-reader van de markt zou doen verdwijnen, had het bij het verkeerde eind. Door een combinatie van prijsdalingen en betere producten hebben e-readers vooralsnog een plaats voor zichzelf weten te veroveren.

De Pocket is een reader van het Nederlandse Icarus. Qua constructie komt hij wat ouderwets over vergeleken met sommige andere modellen in de test: de Pocket is wat zwaarder en dikker. Een voordeel is dat hij hierdoor solide aanvoelt, terwijl hij met een gewicht van ruim 200 gram niet zwaar te noemen is. Met bladerknoppen aan beide zijkanten is hij voor zowel links- als rechtshandigen goed te bedienen. De knoppen hebben een duidelijke “klik”, waardoor ze wat goedkoop overkomen, maar er is prima mee te werken.
Een rij knoppen onderaan biedt extra bedieningsmogelijkheden: naast terugkeer naar het beginscherm zien we een reeks opties via de M-knop, een navigatie-eilandje met OK-knop, een Terug-knop en een knop die geen andere functie lijkt te hebben dan het scherm te verversen. Mogelijk is dat voor wanneer de bolletjes in het elektroforetische scherm niet goed reageren op een eerder commando. De aansturing van de Pocket werkt zodanig dat eerst een minder scherp beeld zichtbaar is voor een deel van een seconde, waarna het beeld “bijtrekt”. Dat is net wat anders dan sommige andere modellen het doen en het is even wennen. Eenmaal in rust zijn tekst en pictogrammen scherp, maar in overgang ogen ze rafelig.
Net als de AV-701 van Autovision heeft de Icarus Reader een ingebouwde muziekspeler die een behoorlijk aantal geluidsbestanden ondersteunt. Dat vinden we een pluspunt voor audioboeken en een muziekje tijdens het lezen. Bladeren gaat lekker vlot. Icarus belooft dat de accu 8000 omgeslagen pagina’s lang mee zal gaan voordat de lader moet worden opgezocht. Nog een pluspunt van deze Reader is dat hij beschikt over 4 GB opslagruimte, waarvan uit de doos zo’n 3 GB beschikbaar zijn. Deze hoeveelheid kun je uitbreiden met een micro-sd-geheugenkaart. Een minpuntje is dat er uitsluitend schreefloze lettertypen zijn geïnstalleerd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Ebookreaders

Tags: Ebooks, E-readers, ebookreaders

Nieuws headlines

Laatste reactie