abonneren

Hanlin V3

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
De Hanlin V3 is qua ‘feel' het tegenovergestelde van de Cybook 3: de reader is zwaar, maar voelt uiterst duurzaam aan.

Het 6-inch scherm reageert wat trager dan zijn concurrent, maar de beeldkwaliteit is hetzelfde. Hanlin heeft naast de normale bedieningsknoppen voor een aantal sneltoetsen gezorgd. Hoewel dit in theorie uiterst handig is, is het vaak niet duidelijk wat de knoppen doen. Dat Jinke alleen een Chinese handleiding op papier meelevert maakt de zaken er niet beter op. Een Engelstalige handleiding staat op het apparaat zelf.
De bediening van de Hanlin V3 is erg basic, de mogelijkheden zijn redelijk beperkt. Boekomslagen kent de reader niet, bookmarks zijn lastig te benaderen en de meegeleverde software kan niet met rss-feeds overweg. Het vullen van het apparaat gaat via het tergend trage usb1.1. Vervelender is dat de Hanlin V3 noch met BBeB, noch met Mobipocket overweg kan. In principe kunt u dus alleen gratis boeken bekijken met dit apparaat, of u moet uw toevlucht zoeken tot illegale downloads. Mobipocket-ondersteuning zit er volgens Hanlin wel aan te komen, maar vooralsnog geldt: eerst zien, dan geloven.
De Hanlin V3 wordt geleverd met een beschermhoes, maar deze is voorzien van een onhandige magnetische sluiting. Pas op voor uw bankpasjes!

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • degelijke behuizing
  • sneltoetsen
  • alleen Chinese handleiding op papier
  • meegeleverde cover is onhandig
  • geen MobiPocket of rss-feeds

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Ebookreaders

Tags: