abonneren

Cool-er

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Deze ebookreader beschikt over een 6-inch scherm. Er is 1 gigabyte intern geheugen aanwezig, maar wie dat niet genoeg vindt kan gebruik maken van een extra sd-geheugenkaartje. Naast ebooks kunt u daar ook mp3-bestanden op zetten.

De Cool-er wordt in verschillende hippe kleurtjes geleverd maar de plastic behuizing doet wat goedkoop aan. U bedient het apparaat via een knop rechtsonder het scherm. Dat werkt niet helemaal intuïtief, maar na een korte gewenningsperiode zijn we aan de tegendraadse logica gewend. We kunnen minder goed wennen aan de érg stroeve knoppen. Dat geldt ook voor de knoppen aan de zijkant, waarmee u onder meer muziek kunt aanzetten en het scherm roteren (dit gebeurt niet automatisch). De letters op het scherm zijn niet helemaal zwart, eerder donkergrijs, maar het contrast is voldoende. De grootte van de letters kunt u in maar liefst acht stappen aanpassen, een pluspunt. Er zit geen software bij de Cool-er. Om een ebook op het apparaat te zetten gebruikt u de bijgeleverde usb-kabel en versleept u de boeken simpelweg via Windows Verkenner. Wanneer u een met drm beveiligd boek naar de ebookreader wilt kopiëren, gebruikt u de software Adobe Digital Editions. Dit pakket kunt u eenvoudig via internet downloaden. Het omslaan van een bladzijde duurt ruim een seconde, waarmee de Cool-er geen snelheidsmonster is. Het lezen van epub-bestanden gaat zonder problemen. Jammer: bij de pdf-versie van NRC Handelsblad lukt het niet om interne linkjes in het document te selecteren, om snel naar artikelen toe te springen. Wie de Cool-er ook graag als mp3-speler wil gebruiken moet er rekening mee houden dat de hoofdtelefoonaansluiting geschikt is voor pluggen van 2,5 mm. Als u een gewone hoofdtelefoon wilt aansluiten moet u een verloopplugje kopen – een minpunt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • hippe kleurtjes
  • lettergrootte instelbaar
  • stroeve knoppen
  • linkjes pdf worden niet herkend
  • 2,5mm-koptelefoonaansluiting
De Cool-er is vooral cool, niet praktisch.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Ebookreaders

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord