Amazon komt met krachtigere Kindle Fire HDX in twee formaten

Webwinkel Amazon heeft de nieuwste versie van zijn Kindle Fire tablet aangekondigd. De Kindle Fire HDX is de opvolger van de Kindle Fire HD en komt uit in twee verschillende formaten. Nieuw is onder meer de Mayday-functie, waarmee gebruikers de hulp van Amazon kunnen inroepen bij vragen over het product.

De kleinere van de twee nieuwe Kindle Fire HDX-tablets heeft een 7-inch beeldscherm met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels. De grotere tablet heeft een 8,9-inch beeldscherm met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Van binnen is de HDX op veel gebieden dubbel zo krachtig als zijn voorganger. De tablets maken namelijk gebruik van een 2.2 GHz quad-core processor en 2 GB werkgeheugen. Games moeten tot vier keer beter presteren door de ingebouwde Adreno 330 grafische processor.

Nieuw is ook de camera aan de achterkant van de Kindle Fire-tablet. De HDX-tablets hebben allebei een ingebouwde 8-megapixel camera die foto’s en full-HD video kan schieten. Aan de voorkant van het apparaat zit ook een HD-camera. De tablets draaien op het Fire OS 3.0-besturingssysteem ‘Mojito’, dat gebaseerd is op Android. De belangrijkste nieuwe functie hiervan is de Mayday-knop, waarmee je in contact kunt komen met een Amazon-medewerker als je vragen hebt over het gebruik van de tablet. De dienst is 24 uur per dag, zeven dagen per week gratis te gebruiken.

Wie geïnteresseerd is in de tablets kan ze op de website van Amazon bestellen. De kleinere 7-inch tablet kost 229 dollar en de grotere 8.9-inch gaat voor 379 dollar over de toonbank. Beide versies kennen daarnaast een duurdere variant met 4G-ondersteuning. Het is nog niet bekend wat de tablets gaan kosten in Nederland. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Ebookreaders

Tags: amazon, kindle fire, kindle, ebooks, e-readers, ebookreaders