Amazon Kindle Touch wereldwijd te koop

Amazon heeft zijn (in Amerika) populaire ebookreader Kindle Touch nu ook eindelijk in Europa op de markt gebracht. De Kindle Touch én zijn 3G-broertje worden vanaf 27 april door de Europese Amazon-winkels geleverd. Over de Kindle Fire, de 7-inch tablet van Amazon, is nog geen nieuws bekend.

De Kindle Touch is een ebookreader met een touchscreen van elektronische inkt (e-ink), net als de readers van Sony, Kobo en BeBook. De reader is bijna een half jaar geleden in Amerika op de markt gezet, maar waagt pas nu de oversteek. De Touch met of zonder 3G is per onmiddelijke ingang in 175 landen wereldwijd te bestellen. Wie in Europa woont, kan terecht in de Engelse, Duitse, Franse, Spaanse of Italiaanse Amazon-winkel. De versie met wifi kost € 129, de versie met 3G kost € 189. Bij deze laatste is wereldwijde 3G-dekking voor het aanschaffen van boeken inbegrepen. Ook is de basisuitvoering, de Kindle zonder touchscreen, te bestellen voor € 99.

Omdat Amazon vooralsnog geen Nederlandse site heeft, zijn er zo goed als geen Nederlandse boeken in de Amazon Store te vinden. Uitgeverijen hebben al verklaard hard te werken aan digitale boeken met Amazons drm; ook doen er steeds vaker geruchten de ronde dat de introductie van een Nederlandse Amazon.nl aanstaande is. Aangezien de Amazon-readers niet overweg kunnen met het gangbare epub-formaat, is het niet mogelijk om ebooks in concurrerende ebookwinkels te kopen.

Over de Kindle Fire, een 7-inch tablet die Amazon voor $ 199 aanbiedt, is nog niets bekend. Het lijkt erop dat we deze tablet voorlopig niet buiten de Amerikaanse landsgrenzen aan zullen treffen. Jammer, want vooralsnog is de Fire de enige tablet die zich qua verkoopcijfers staande weet te houden naast de iPad.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Ebookreaders

Tags: Kindle