abonneren

Mozilla zet Thunderbird op laag pitje

Mozilla zet de ontwikkeling van het e-mailprogramma Thunderbird op een laag pitje. Mozilla zal zich beperken tot veiligheidsupdates. De ontwikkeling van nieuwe functionaliteit zal door de opensource-community gedaan moeten worden.

Het gaat te ver om te zeggen dat Thunderbird dood is. Wel is het duidelijk dat Mozilla zijn prioriteiten bij andere ontwikkelingen legt. Volgens Mozilla is Thunderbird functioneel compleet en kan worden volstaan met onderhoud en veiligheidsupdates. Omdat steeds meer gebruikgemaakt wordt van webmail en mobiele mailprogramma’s neemt het gebruik en de populariteit van Thunderbird als e-mailprogramma af.

Mozilla zal zich beperken tot het houden van toezicht op de ontwikkelingen aan Thunderbird en de 20 miljoen Thunderbird-gebruikers zal blijven ondersteunen met veiligheidsupdates. Eigen ontwikkelaars van Mozilla zullen op andere projecten worden ingezet. Onlangs werd nog versie 13 van het e-mailprogramma uitgebracht.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, E-mail

Tags: Thunderbird

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord