abonneren

Minder spam in Hotmail

Volgens Microsoft is het gelukt om de hoeveelheid spam in de inbox van Hotmail met 90% te verminderen. In zijn totaliteit is de hoeveelheid spam met 15 % verminderd.

Microsoft zegt succesvol te zijn in het bestrijden van spam. Zo is de hoeveelheid spam sinds de piek in 2006 met 90 % verminderd, terwijl de totale hoeveelheid spam op internet met 15 % daalde sinds deze piek. Van wat er vorig jaar nog aan spam over was, heeft Microsoft in een jaar tijd nog eens 40 % afgekregen. Ook maakt Hotmail het spammers moeilijk om via Hotmail spam te versturen. Zo heeft Hotmail de hoeveelheid via Hotmail verstuurde spam met 75 verminderd.

Spam is een plaag op internet en vormt voor zowel e-mail-gebruikers als providers een groot probleem. Traditioneel bestaat 90 % van de verstuurde e-mail uit spam. Spammers versturen ongevraagde berichten omdat het winstgevend is. Als er maar een paar mensen op een spambericht klikken, verdienen ze al geld.

Het grafiekje laat zien hoe het met spam in het algemeen en bij hotmail in het bijzonder gaat.

Hotmail spam

Hotmail stelt alles in het werk om spam en spammers te bestrijden. Zo heeft Hotmail persoonlijke spamfilters, waardeert hotmail zijn accounts met een account-reputatie, wordt het aanmaken van accounts beperkt en wordt verstuurde mail gefilterd. Een ander probleem dat Hotmail bestrijdt is het kapen van Hotmail accounts.

Bekijk hier hoe botnets voor spam worden gebruikt.

Bron: Inside Windows Live

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, E-mail

Tags: