Migratie Hotmail naar Outlook.com van start

De meer dan 300 miljoen Hotmail-gebruikers worden vanaf nu tot de zomer overgeheveld naar Outlook.com. Daarmee komt een einde aan het tijdperk Hotmail.

Microsoft is flink aan het herinrichten geslagen. Zo worden de gebruikers van Messenger naar Skype overgeplaatst. Daarnaast is het sinds de zomer van 2012 bekend dat het aloude Hotmail.com ophoudt te bestaan. Microsoft laat weten dat het de testfase van het vervangende Outlook.com dinsdag heeft afgerond. Daarmee geeft Microsoft meteen het startschot voor het overzetten van alle Hotmail-gebruikers naar de nieuwe webmail-dienst Outlook.com. In de zomer van 2013 moet gemigreerd zijn.

De e-mailadressen van Hotmail-gebruikers kunnen wel gewoon hetzelfde blijven, waarmee de naam Hotmail niet volledig zal verdwijnen in het dagelijks leven. Ook is het mogelijk om een Outlook.com-adres te krijgen. De voor velen vertrouwde interface van Hotmail.com verdwijnt wel volledig. Meer dan 60 miljoen Hotmail-gebruikers zijn al vrijwillig overgestapt  op Outlook.com. In totaal nog altijd meer dan 300  miljoen gebruikers wereldwijd.

Marketing Manager Coen Nijkrake van Microsoft meldt aan Nu.nl dat er weinig veranderen zal voor de gebruiker. “Gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres blijven allemaal hetzelfde”, aldus Nijkrake. "Het is een nieuw product, maar het previewlabel gaat er nu vanaf. De site werkt goed, is stabiel en we krijgen positieve feedback. We krijgen van veel gebruikers te horen dat het beter werkt dan Hotmail en Gmail”, zegt de Microsoft-man tegen Nu.nl.

Outlook.com integreert andere Microsoft-producten beter, zoals Skydrive en Messaging. Ook is de koppeling met Windows 8 en Windows Phone beter. Outlook.com zou ook beter werken op mobiele apparaten dan het oude Hotmail. Daarnaast is de inbox automatisch op te ruimen. Ook kunnen statusupdates van sociale netwerken in de webmail-omgeving worden bekeken.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, E-mail

Tags: migratie, hotmail, outlook.com