abonneren

Hotmail 15 jaar

Hotmail viert zijn 15e verjaardag. Op 4 juli 1996 werd de webmaildienst Hotmail opgericht. Een jaar later werd de gratis dienst gekocht door Microsoft voor 400 miljoen dollar.

De naam HoTMaiL verwijst naar HTML. Het was dan ook een van de eerste op HTML-gebaseerde webmaildiensten die eenvoudig via de browser gebruikt kan worden. In 1997 had Hotmail al meer dan 8,5 miljoen gebruikers. Nu heeft Hotmail, ook wel Windows Live mail genoemd, 396 miljoen gebruikers. Alleen al in Nederland zijn er meer dan 7,7 miljoen Hotmail-gebruikers. Met een marktaandeel van 85 % is Hotmail veruit de grootste webmaildienst in Nederland. Zo worden er in Nederland bijna 100 miljoen e-mails per maand verstuurdvia de maildienst van Microsoft. Hotmail mag zich verheugen op een toenemend mobielgebruik via smartphones.

Hoewel Microsoft een paar keer geprobeerd heeft de naam te veranderen, is dat niet gelukt. Zowel de namen MSN-mail als Windows Live Mail worden niet door de vaak trouwe gebruikers geaccepteerd.

Via: ZDnet

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, E-mail

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord