abonneren

Gebruik mobiele e-mail groeit ten koste van webmail

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat het aantal bezoekers van webmail-sites, gemeten in de afgelopen maand november in vergelijking tot dezelfde periode in 2009, is gedaald met 6 procent ten gunste van een enorme groei van het mobiele e-mail gebruik met 36 procent.

Dit blijkt uit een onderzoek in de VS door marktonderzoeker Comscore. Het gebruik van digitale communicatie verandert in een hoog tempo de laatste jaren en vooral de manier waarop internetgebruikers met elkaar communiceren. Er zijn steeds meer mogelijkheden voor digitale communicatie van pc’s tot mobiele telefoons via e-mail, sociale media, instant messaging of sms.

Vooral jongere e-mailgebruikers gebruiken e-mail steeds minder als gevolg van de opkomst van de sociale media en andere moderne communicatiemiddelen. Maar ook bij de groep tussen 18 en 54 daalt het e-mailgebruik flink. Boven de 55 groeit het gebruik van webmail nog. Ook blijkt uit het Amerikaanse onderzoek, dat het e-mailgebruik bij mannen sneller daalt dan bij vrouwen.

Via: Dutchcowboys

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, E-mail

Tags:

Laatste reactie