abonneren

WP7-deal Nokia en Microsoft definitief

Net als veel andere bedrijven publiceert Nokia de resultaten over het afgelopen kwartaal. Deze resultaten zijn het afgelopen kwartaal niet echt rooskleurig, met een daling ten opzichte van het voorgaande kwartaal van 18 %. Positief is dat de overeenkomst met Microsoft over het gebruik van Windows Phone 7 op Nokia-smartphones sneller dan verwacht rond is.

Nokia rapporteert een kwartaalomzet van 10,4 miljard euro. Dit is vergeleken met het jaar daarvoor 9 % hoger, maar wel 18 % lager dan het voorgaande kwartaal. De nettowinst vertoont een vergelijkbaar beeld. Die bedroeg € 439 miljoen, 10 % lager dan in het eerste kwartaal van 2010 en maar liefst 50% lager dan in het voorgaande kwartaal.

Nokia verkocht in het eerste kwartaal van 2011 108,5 miljoen toestellen, 1% meer dan een jaar terug, maar 12 % lager dan het vorige kwartaal. 24,4 miljoen van deze toestellen zijn smartphones, 14 % minder dan in het voorgaande kwartaal.

Het marktaandeel van Nokia is nu gedaald tot 26%. Dat was 41% in het eerste kwartaal van 2010 en 31 % in het laatste kwartaal van 2010. Nog even en Apple haalt Nokia in. Apple verkocht immers 19 miljoen iPhones in het afgelopen kwartaal.

De ondertekening van het definitieve contract met Microsoft stemt de verwachtingen van Nokia positief. De ontwikkeling van de eerste Nokia-producten met Windows Phone verlopen voorspoedig.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags: