abonneren

Windows Phone meer geliefd dan Android

Gebruikers van Windows Phone 7 zijn meer tevreden met hun besturingssysteem dan gebruikers van Google Android. Toch zijn ze niet zo tevreden als Apple iPhone-gebruikers.

In het onderzoek van ChangeWave voert de iPhone de lijst aan wanneer het om de waardering ‘zeer tevreden’ gaat. Maar liefst 70% van de gebruikers is zeer tevreden ten opzichte van 57% van de Windows Phone 7-gebruikers en 50% van de Android-gebruikers.

Microsoft maakt inhaalslag
Niet alleen scoort Windows Phone 7 hoger dan Android, ook ten opzichte van eerdere Windows Mobile versies doet Microsoft het goed. Oudere versies wisten slechts 14% te scoren op de ‘heel tevreden’ waardering. Het ziet er dus naar uit dat het nieuwe mobiele besturingssysteem met een stijging van 43% veel meer in de smaak valt.

Mango
Verwacht wordt dat de waardering nog verder zal stijgen, met de later dit jaar te verschijnen Mango-update. Tot nu toe resulteert de gestegen waardering zich nog niet echt in hoge verkoopaantallen. Tot nu toe zijn er sinds december ongeveer 1,5 miljoen WP7-toestellen geproduceerd. Ook Microsoft CEO Steve Ballmer zei onlangs dat de verkoop nog erg laag is. Volgens marktonderzoeker Nielsen heeft WP7 nu een marktaandeel van 1 procent op de Amerikaanse smartphonemarkt.

Via: Betanews

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Laatste reactie