abonneren

Windows Phone 7 Mango nu aangekondigd

Microsoft heeft meer details over de volgende versie van Windows Phone 7 bekendgemaakt. Belangrijk nieuws is dat deze nieuwe versie, gepland voor de herfst, ook in een Nederlandse uitvoering zal uitkomen.

Ook diensten als Xbox Live en Marketplace komen dan bij ons beschikbaar. De muziekwinkel Zune en enkele lokale functies in de zoekmachine Bing nog niet, maar deze staan gepland voor een volgende versie.

Volgens Microsoft is Windows Phone 7 echt een andere smartphone. Anders dan de vorige versies van Windows-telefoons en ook anders dan de andere smartphone-platformen.

Bijvoorbeeld door de user interface met zgn. Live Tiles, de geïntegreerde ervaringen in de zgn. Hubs, de (cloud)diensten zoals Windows Live, Xbox Live en Office 365. Er zijn ondertussen al zo’n 18.000 apps in de Marketplace. Volgens Microsoft is Windows Phone de ultieme telefoon voor “Het Nieuwe Werken”.

Zie de introductie door Microsoft ontwikkelaar Joe Belfiore:

 

Met Mango wordt Windows Phone 7 nog een stuk sneller en ook gemakkelijker want met de nieuwe versie krijg je o.a. de volgende verbeteringen:

1. Makkelijker in contact zijn en delen

Alles is georganiseerd rond de persoon of groep waarmee je in contact wilt zijn, niet rond de app die je moet gebruiken.

 • Met Threads; switchen tussen sms en chatsessies van Facebook en Windows Live Messenger in dezelfde conversatie.
 • Groups: het groeperen van contacten in een Live Tile met status updates en waaraan je direct een email, sms of chatbericht kunt sturen, direct uit je startmenu.
 • Met diepere integratie van sociale netwerken als Twitter en Linkedin waarvan de feeds nu in de People Hub worden weergegeven.
 • Tenslotte met een Linked Inbox waarin je alle emailberichten van meerdere email accounts (zakelijk en privé) gecombineerd en weergegeven als conversatie kunt volgen.

2. Een slimmere benadering van Apps

Integratie van apps is ingebouwd in de zgn. Live Tiles en de Hubs waardoor apps tevoorschijn komen waar en wanneer je ze nodig hebt.

 • Met het zgn. App Connect kunnenapps vanuit de Hubs met als voorbeeld foto-editing- of sharing apps direct beschikbaar in de Picture Hub.
 • Verbeterde Live Tiles die nu meer real-time informatie aanbieden in je startscherm en met Live Tiles die groter zijn, dynamischeren nog meer informatie kunnen bevatten.
 • Met Multitasking waarbij je snel kunt switchen tussen in gebruikzijnde apps, taken op de achtergrond kunt draaien en dat alles met behoud van batterijleven en zonder prestatieverlies.
 • Met een webversie van Marketplace. Hiermee kun je vanaf je PC zoeken naar apps en deze ook direct kopen. Ze worden dan automatisch naar je telefoon gestuurd.

3. Een webervaring die verder gaat dan alleen de browser

Met de kracht van Internet Explorer 9 én geïntegreerde cloud-diensten.

 • Internet Explorer 9 biedt de kracht en snelheid van een browser op de pcmet ondersteuning voor HTML5 en hardwarematige versnelde graphics. Snel en makkelijk delen van webpagina’s via sociale netwerken vanuit de browser. Geen copy & paste voor nodig!
 • Geïntegreerde cloud-diensten. Altijd alle informatie beschikbaar:
 • Met SkyDrive om documenten in de Office Hub te synchroniseren en op te slaan, toegang tot  Windows Live PhotoGallery en Facebook albums via de Pictures Hub.
 • Dedicated Search Key. Direct toegang tot de Bing-zoekmachinemet 1 klik op de speciale knop van waar je ook bent in de telefoon.
 • MyWindowsPhone. Een gratis dienst waarop je vanuit elke webbrowser kunt inloggen om je verloren telefoon te lokaliseren op de kaart, op afstand te bellen, laten rinkelen, blokkeren en zelfs te wissen.

In totaal biedt Mango meer dan 500 nieuwe features en verbeteringen en is dus een significant nieuwe versie. De nieuwe Mango-versie komt als een update gratis beschikbaar voor alle huidige Windows Phone 7-toestellen. Eerder heeft Microsoft aangegeven dat Mango als WP 7.5 zou uitkomen nu spreken ze alleen nog over WP 7.1

Over fabrikanten, toestellen en beschikbaarheid bij telecombedrijven in Nederland is nog niets concreet bekend.

Upgrade voor huidige WP7-gebruikers
Belangrijk voor huidige gebruikers van Windows Phone 7 in Nederland is dat een Nederlandstalige Mango-update de Engelse toestellen niet Nederlandstalig maakt). Wel krijgen alle Mango-toestellen de beschikking over het Nederlandse toetsenbord en woordenboek bij tekstinvoer.

Via: Microsoft blog

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags: