abonneren

Vijf keer BlackBerry Bold en Torch

Research in Motion kondigt maar liefst vijf nieuw BlackBerry-toestellen aan. De smartphones gebruiken het mobiele besturingyssysteem BlackBerry 7.

Alle toestellen hebben een Qualcomm Snapdragon-processor die op 1,2 GHz loopt. Het werkgeheugen is 769 MB en de 5 MP camera kan filmen in 720p hd-formaat. De nu geïntroduceerde versie 7 van het BlackBerry OS heeft een vernieuwde en sneller browser met HTML5 en Javascript ondersteuning.

De BlackBerry Bold 9990 en 9930 zijn de dunste BlackBerries ooit en hebben een aanraakscherm zowel als een toetsenbord. Het zijn de eerste BlackBerries die een nfc-chip hebben voor bijvoorbeeld betaalsystemen of het snel onderling uitwisselen van informatie.

De BlackBerry Torch 9810 is een toestel met een 3,2-inch aanraakscherm en een uitschuiftoetsenbord.

De BlackBerry Torch 9850 en 9860 zijn all-touch, ofwel de eerste BlackBerries zonder fysiek toetsenbord. Het scherm meet 3,7-inch en heeft 800 x 480 pixels.

Opvallend aan deze introductie is dat BlackBerry nog niet het voorgenomen plan uitvoert van toepassen van het ONX-besturingyssysteem op BlackBerry-smartphones. Het ONX-besturingssysteem draait op de BlackBerry PlayBook-tablet.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie