abonneren

Video van Chrome OS voor tablets

Het besturingssysteem Chrome OS is bedoeld voor notebooks. En Android Honeycomb voor tablets. Dat is de huidige stand van zaken volgens Google. Toch zijn er ontwikkelaars bezig met een Chrome OS-versie voor tablets.

Chrome OS is voor apparaten met een toetsenbord. Dat is tot nu toe het officiƫle standpunt van Google. Het snel startende besturingssysteem is veel meer dan een Chrome browser met web-apps. Chrome OS draait op Chromebooks zoals de speciale laptops door Google genoemd worden.

Terwijl Android het door Google officieel gepromote besturingssysteem voor tablets is wordt er achter de schermen wel degelijk gewerkt aan een Chrome OS versie voor tablets. Nu is er een door de ontwikkelaars een video gepubliceerd waarin het gebruik van een tablettoetsenbord in Chrome OS wordt gedemonstreerd.

De knoppen en instant zoekresultaten worden in een vingervriendelijk formaat getoond, in plaats van het nu voor de zoekmachine gebruikelijke uitrolmenu. Er is niets bekend of Google Chrome OS voor tablets zal ondersteunen. Tot nu toe is het alleen in de opensource versie Chromium te vinden.

Of Chrome OS een voor tabletgebruikers aantrekkelijk alternatief zou zijn is de vraag. Chrome OS is nu bedoeld voor apparaten die een permanente internet verbinding hebben. Laat dit met de toenemende kosten voor mobiele data-abonnementen nu niet zo handig zijn. Wel zou het handig zijn als Google een versie van de zeer krachtige Chrome browser voor Android zou maken.

Waarschijnlijk ligt de werkelijkheid in het midden en zullen beide besturingssystemen op termijn in elkaar geschoven worden.

Via: Liliputing

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Laatste reactie