abonneren

Veiligheidslek in Android

Gebruikers van Android tot versie 2.3.4 moeten oppassen bij het gebruik van openbare wifi-netwerken. Er blijkt een veiligheidslek in Android te zitten waarmee kwaadwillenden vrij eenvoudig de inloggegevens van veel gebruikte internetaccounts kunnen misbruiken.

Niet de accountnaam en het wachtwoord zelf maar de daaruit afgeleide autorisatiegegevens, die op het toestel worden bewaard om snel contact te maken zonder opnieuw in te loggen, kunnen op een niet beveiligde wifi-verbinding worden onderschept. Een misbruiker zou zich zo toegang tot je account van bijvoorbeeld Facebook of Twitter kunnen toe-eigenen.

Google heeft het probleem in de nieuwste versies van Android 2.3.4 en 3.0 al opgelost. Wie nog niet zover is, doet er goed aan extra goed op te passen bij het gebruik van niet beveiligde openbare wifi-netwerken of dit te vermijden.

Via: AndroidPlanet

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord