abonneren

Toch geen NFC voor iPhone 5?

Volgens The Idependent zal Appleā€™s nieuwe iPhone 5 geen ondersteuning bieden voor NFC (Near Field Communication).

NFC is een techniek die dit jaar steeds meer aandacht krijgt en is een van de belangrijkste nieuwe functionaliteiten van Google's Nexus S smartphone. Een aantal telecomproviders in het Verenigd Koninkrijk zeggen dat de iPhone 5 dit jaar nog verstoken zal blijven van NFC. De bronnen geven aan dit in een meeting met mensen van Apple zelf, te horen hebben gekregen. Apple zou ontevreden zijn over het gebrek aan een duidelijke universele NFC-standaard.

Near Field Communication is een contactloze communicatiemethode waarmee bijvoorbeeld eenvoudig betalingen kunnen worden gedaan via de mobiele telefoon. In Japan wordt NFC al geruime tijd toegepast maar in Nederland  is het nog minder bekend.  Toch kan men in Nederland in garages van Q-Park via NFC betalen en sinds 2000 wordt het ook op grote schaal toegepast in de thuiszorg waar de zorgpas van de client wordt gescand met de NFC-telefoon van de thuiszorgmedewerker.

Via: Engadget

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord