abonneren

Tegenslag voor MeeGo: netbooks en Nokia N9-00 geschrapt

Het lijkt erop dat het MeeGo-project een stille dood aan het sterven is. Het besturingssysteem, dat door Nokia en Intel samen ontwikkeld wordt, zou aanvankelijk op smartphones, tablets, netbooks en geïntegreerde apparatuur (zoals set-top-boxen) terechtkomen.
Fabrikanten van deze laatste categorie hebben nooit enige interesse getoond, maar nu is ook de ontwikkeling van de netbookversie geschrapt.

 

MeeGo Netboox UX, zoals de netbookversie van MeeGo officieel heet, wordt vanaf vandaag niet verder meer ontwikkeld. Afgezien van bugfixes voor kritische problemen is alle ontwikkeling aan het project gestaakt. Het lijkt erop dat het MeeGo-team zich nu wil concentreren op smartphones en tablets, iets dat zou blijken uit de documentatie van MeeGo 1.2. Een reden hiervoor zou zijn dat de netbookverkoop aan het inzakken is, terwijl de tabletverkoop juist op gang begint te komen.

 

Ook op smartphonevlak heeft MeeGo met de ene na de andere tegenslag te kampen. Bij de aankondiging van Intel en Nokia vorig jaar op het Mobile World Congress werd nog vol goede moed verkondigd dat de eerste MeeGo-smartphones voor de kerst in de schappen zouden liggen, maar we zijn inmiddels in februari aanbeland en afgezien van een demo-versie voor de oeroude Nokia N900 is er geen spoor van MeeGo te bekennen.

 

De eerste echte MeeGo-smartphone van Nokia, die als de N9-00 in de winkel zou komen te liggen, komt vermoedelijk ook niet meer in de winkels. Verschillende bronnen hebben bevestigd dat de high-end handset (en opvolger van de N900) geschrapt is. Reuters beweert dat Nokia later deze week wel eens een geheel nieuwe MeeGo-handset zou kunnen introduceren. Nog wel op de planning staat de N9-01, een touchscreen tablet met codenaam 'Lankku'.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Laatste reactie