abonneren

Tablets en e-readers winnen terrein

Tablets en smartphones worden veel bij de televisie gebruikt, terwijl e-readers vooral veel in bed gebruikt worden.

Een recent onderzoek van marktanalist Nielson maakt duidelijk hoe consumenten hun tablets, e-readers en smartphones gebruiken. Nielsen onderzocht van 12.000 gebruikers van online-apparaten in de VS, hoe ze deze apparaten gebruiken.

70 procent van de tabletbezitters en 68 procent van de smartphone-gebruikers geeft aan dat ze het apparaat gebruiken terwijl ze televisiekijken. Dit is ook het geval bij 35 procent van de e-readerbezitters.

61 procent  van de e-readerbezitters gebruiken het apparaat in bed. Dit is het geval bij 57 procent van de tabletgebruikers en 51 procent van de smartphone-bezitters.

Apparaatgebruik
Tabletgebruikers gebruiken de tablet 30 % van de tijd terwijl ze tv-kijken. E-readers worden maar 15% van de tijd gebruikt tijdens dat de bezitters tv-kijken. Wel worden e-readers 37 % van de gebruikstijd in bed gebruikt. Nielsen trekt hieruit de conclusie dat het het lezen van boeken in bed snel wordt vervangen door het lezen van e-boeken.

Bron: Nielsen

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord