abonneren

T-Mobile optimaliseert dataverkeer

T-Mobile verbetert de gebruikerservaring van smartphones op het netwerk, door het berichtenverkeer op het netwerk te optimaliseren.

T-Mobile in Nederland heeft de bereikbaarheid en de kwaliteit van het netwerk verbeterd door de piekbelasting te verminderen. Door het uitwisselen van statusberichten op een slimme manier te verminderen, wordt de piekbelasting op het netwerk gereduceerd. Bijkomstig voordeel is een verbetering van de accuduur van de smartphone.

Applicaties op mobiele telefoons die altijd aan staan, maken korte verbindingen met het netwerk om de aanwezigheid van nieuwe berichten te checken, bijvoorbeeld voor e-mail of sociale media. Als dit dataverkeer niet efficiënt wordt afgehandeld kost dit nogal wat accucapaciteit en levert dit veel dataverkeer op dat het netwerk flink kan belasten. De grote hoeveelheid smartphones op het T-Mobile netwerk maken dat T-Mobile het verkeer van signaleringsberichten moet optimaliseren. Samen met netwerkleverancier Nokia  Siemens Networks lukt het om het verkeer aan signaleringsberichten met 30 % te reduceren.

T-Mobile heeft een groot aandeel aan smartphones op zijn netwerk. Zo wordt 50% van al het mobiele dataverkeer in Nederland door T-Mobile afgehandeld. Een logisch gevolg van de lange tijd exclusief bij T-Mobile verkrijgbare iPhone. Door de grote populariteit van de smartphones en het als gevolg daarvan snel groeiende dataverkeer is het noodzakelijk het dataverkeer te optimaliseren om netwerkcongestie en problemen bij het telefoneren te voorkomen. T-Mobile heeft in Nederland 4,5 miljoen mobiele netwerkgebruikers.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord