abonneren

Sony introduceert Android-tablets: Sony S en Sony P

Sony introduceert zijn Android-tablets op de elektronicabeurs IFA in Berlijn nu officieel. De eerste twee modellen zijn de Sony Tablet S met een 9,4 inch scherm en de opklapbare Sony Tablet P met twee 5,5 inch schermen.

De Sony Tablet S heeft een asymmetrisch ontwerp, waardoor hij volgens Sony gemakkelijk langdurig gebruikt kan worden. Het originele ontwerp ziet er uit als een dichtgevouwen boek. Er is nagedacht over het zwaartepunt waardoor de tablet beter in de hand ligt. De S heeft een 9,4 inch scherm met 1289 x 800 pixels, goed voor hd-weergave. Het scherm heeft de Sony TruBlack-technologie die zorgt voor minder reflectie en daardoor optimale beeldweergave. De Tablet S weegt 600 gram.

De Sony Tabet P heeft een praktische vormgeving en bestaat uit twee scharnierende helften die dubbelgevouwen eenvoudig meegenomen kan worden. De twee schermen vormen samen een compleet scherm. De P is geschikt voor zowel communicatie als entertainment onderweg. De Tablet P weegt 372 gram.

Beide tablets gebruiken een Nvidia Tegra 2 processor op 1 GHz en hebben 2 GB geheugen. Ze worden geleverd met Android 3.1 Honeycomb. Aan voor- en achterzijde is er een camera. Met een SD-kaarlezer is de interne opslag van 16 of 32 GB eenvoudig uit te breiden.

Sony levert de tablets met voorgeïnstalleerde applicaties voor het genieten van video, muziek, games en e-boeken. De tablets werken optimaal samen met dlna-apparaten. Zo kun je eenvoudig content van de tablet via het netwerk op een daartoe geschikte televisie afspelen. De Tablet S heeft bovendien een infraroodvoorziening aan boord om op afstand de tv te bedienen.

Netwerkentertainment
Bijzonder zijn ook de plannen van Sony om de tablets toegang te verschaffen tot online mediadiensten. Voor het eind van het jaar zouden hopelijk ook bij ons de Sony Entertainment Netwerkdiensten beschikbaar moeten komen, waarmee muziek en video eenvoudig uit de cloud op de tablets gestreamd wordt. Verder is er Sony Space waarmee je via de cloud foto’s en video’s met anderen kunt delen. De Tablet S en P zijn de eerste PlayStation certified-tablets waarop originele Playstation-games te spelen zijn.

Beide tablets komen eind september beschikbaar. De Sony Tablet S voor € 479 voor de 16 GB versie of € 579 voor de 32 GB versie. De Sony Tablet P gaat in 4GB uitvoering €599 kosten. Tablets met ingebouwd 3G netwerk komen in januari 2012.

Lees ook onze review.

Zie ook het Sony introfilmpje:

 

Of een erg Amerikaans 'Unpacking' reklamefilmpje:

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie